Soal & Pembahasan Tes Literasi Bahasa Inggris (TRY OUT SNBT 2023 Part 2)

Pada kesempatan kali ini saya akan menunjukkan salah satu contoh soal pada soal prediksi atau Try Out SNBT 2023 Part 2. Kunci jawaban yang akan saya tunjukkan yaitu kunci jawaban berdasarkan versi saya, so the answers are still open for a discussion. Tampilan teks akan sedikit berbeda dengan tampilan teks pada versi cetaknya. 

We believe the Earth is about 4.6 billion years old. At percent, we are forced to look to other bodies in the solar system for hints as to what the early history of the Earth was like. Studies of our moon, Mercury, Mars, and the large satellites of Jupiter and Saturn have provided ample evidence that all these large celestial bodies had formed. This same bombardment must have affected Earth as well. The lunar record indicates that the rate of impacts decreased to its present low level about 4 billion years ago. On Earth, subsequent erosion and crustal motions have obliterated the craters that must have formed during this epoch.

Scientists estimate the Earth’s age by measuring the ratios of various radioactive elements in rocks. The oldest Earth’s rocks tested thus far are about 3 1/3 billion years old. But no one knows whether these are oldest rocks on Earth. Tests on rocks from the moon and on meteorites show that these are about 4.6 billion years old. Scientists believe that this is the true age of the solar system and probably the true age of the Earth.

1. In line 8, the word “obliterated” means

(A) created 

(B) destroyed

(C) changed

(D) eroded 

2. According to this passage, how do scientists estimate the age of the Earth?

(A) By measuring the ratios of radioactive elements in rocks

(B) By examining fossils

(C) By studying sunspots

(D) By examining volcanic activity

3. Scientists estimate the age of the Earth as …

(A) 3 1/3 billion years old.

(B) 4 billion years old.

(C) 4.6 billion years old.

(D) 6 billion years old. 

4. Which of the following processes led to the obliteration of the craters formed by the bombardment of the Earth by the celestial bodies?

(A) Volcanic activity

(B) Solar radiation

(C) Gravity

(D) Crustal motions

5. According to the passage, why are scientists forced to look at other bodies in the solar system to determine the early history of the Earth?

(A) Human alteration of the Earth

(B) Erosion and crustal motions

(C) Solar flares

(D) Deforestation


You all can watch the explanation in our YouTube. Subscribe to show your support for us.





Komentar

Postingan populer dari blog ini

Learning about Present Perfect Simple Tense

ETS TOEFL PBT/ITP (Sample Reading Test)

Soal & Pembahasan Tes Literasi Bahasa Inggris (TRY OUT SNBT 2023 Part 3)